کوره نگهدارنده ذوب

اگر نگاهی جامع به زندگی خود و اطراف خود بیندازید متوجه این خواهید شد که اکثر وسایلی که شما در طول روز از آن ها استفاده میکنید از جنس فلزات مختلف میباشند، بنابراین کاملا بدیهی است که ما نیاز به صنعتی داریم که بتواند فلزات را از شکل خام به شکلی قابل استفاده تبدیل کند.

 صنعت ذوب و ریخته‌ گری فلزات از جمله صنایع مهم در حال فعالیت در جهان میباشد که فلزات را به شکل قابل استفاده در صنعت و زندگی روزمره تبدیل میکند این صنعت برای انجام دادن فعالیت‌ های خود به ابزار و تجهیزات مختلفی نیاز دارد که از جمله آن ها میتوان به کوره نگهدارنده ذوب اشاره کرد.

 کوره نگه دارنده ذوب را میتوان یکی از مهم ترین و ضروری ترین وسایل در صنعت ریخته گری محسوب نمود که اصلی ترین وظیفه آن ها ثابت نگه داشتن دمای فلزات ذوب شده در طول فرایند ریخته گری است. به عبارتی دیگر میتوان گفت وظیقه این کوره ها نگه داری و ذوب فلزات درون خود میباشد.

 برای مطالعه بیشتر در رابطه با کوره نگه دارند ذوب، ویژگی های کوره نگه دارند ذوب، نحوه عملکرد کوره نگه دارنده ذوب و شیوه خرید کوره نگه دارنده ذوب از شما عزیزان دعوت میشود تا در ادامه مطلب از گروه مهندسی ثمر با ما همراه باشید.

نمونه پروژه های راه اندازی کوره نگهدارنده ذوب

هزینه راه اندازی کوره نگه دارنده ذوب

آشنایی تخصصی با کوره نگه دارنده ذوب

در صنعت ذوب و ریخته‌ گری فلزات از ابزار آلات و تجهیزات مختلفی جهت ذوب و شکل دهی به فلزات استفاده می‌شود که یکی از مهم‌ ترین و کاربردی‌ ترین آن ها کوره نگهدارنده ذوب میباشد؛ میتوان گفت یکی از اصلی‌ ترین وظایف کوره نگهدارنده ذوب این است که پس از قرار گرفتن فلزات در قسمت داخلی اش اقدام به ذوب آن ها در دمای بالا و سپس حفظ این دمای بالا در طول فرایند ریخته‌ گری است.

 لازم به ذکر است که کوره نگهدارنده ذوب به دلیل داشتن وظیفه ذکر شده باید از مقاومت بالایی در برابر حرارت برخوردار باشد، از این رو جنس کوره‌ های نگهدارنده ذوب عمدتاً از رفاکتوری میباشد.

 همچنین اگر بخواهیم در رابطه با بخش‌ های مختلف تشکیل دهنده این کوره صحبت کنیم میتوان به سیستم‌ های مختلف گرمایشی، سیستم تزریق کننده سوخت، سیستم‌ های تزریق کننده هوا و همچنین کنترل کننده‌ های دما و فشار داخل کوره اشاره کنیم.

 اگر نیز بخواهیم در رابطه با عملکرد کوره نگهدارنده ذوب صحبت کنیم باید گفت که در هنگام انجام شدن فرایند ذوب و ریخته‌ گری فلزات فلزات درون کوره نگهدارنده ذوب قرار می‌گیرند و سپس به دلیل حرارت بالا و جریان هوا به درجه ذوب میرسند و پس از رسیدن فلزات درون کوره به دمای ذوب، فلزات با کمک سیستم‌ های تزریق سوخت و سیستم‌ های تزریق هوا به شکل مایع در می‌آیند.

 پس از اینکه فلزات به حالت مایع تبدیل شدند دمای آن ها باید تا پایان انجام شدن چندین فرایند دیگر ثابت بماند پس از انجام شدن فرایند های لازم فلزات ذوب شده از طریق سیستم‌ های خنک کننده کوره نگهدارنده ذوب به یک دمای مطلوب میرسند و سپس آمادگی لازم برای طی کردن سایر مراحل فرایند ریخته‌ گری را به دست می‌آورد. اگر به دنبال تهیه کوره نگهدارنده ذوب هستیم باید به این مورد توجه کنید که اندازه کوره باید کاملاً متناسب با فلزاتی که می‌خواهند در آن ذوب شوند باشد.

 همچنین لازم به ذکر است که در هنگام خرید کوره نگهدارنده ذوب حتماً به درستی عملکرد سیستم‌ های کنترل دما و فشاری که درون کوره قرار دارند توجه کنید زیرا فعالیت درست این سیستم‌ ها نقش مهمی در درست انجام شدن فرایند ذوب و ریخته‌ گری دارد.

بررسی ویژگی های کوره نگه دارنده ذوب

از آنجایی که کوره نگه دارنده ذوب یه عنوان یکی از ابزار های مهم و کاربردی در صنعت ذوب و ریخته گری فلزات محسوب میشود، باید دارای یک سری از ویژگی‌ های مثبت و متمایز در مقایسه با سایر کوره‌ های در حال فعالیت در این صنعت باشد. از جمله ویژگی‌ های کوره نگهدارنده ذوب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

مقاومت بالا در برابر حرارت و داشتن ضریب انبساط حرارتی پایین:

از آنجایی که کوره نگهدارنده ذوب باید در صنعت ذوب و ریخته‌ گری فلزات فعالیت کند کاملا مشخص است که یکی از ویژگی‌ های بارز آن باید مقاومت بالا در برابر حرارت باشد، زیرا این کوره علاوه بر این به خود باید در معرض حرارت بسیار بالا قرار بگیرد باید توانایی این را داشته باشد که مواد مذاب را در خود نگهداری و دمای آن ها را حفظ کنند.

 همچنین گفته شد یکی دیگر از ویژگی‌ های کوره نگهدارنده ذوب باید داشتن ضریب انبساط حرارتی پایین باشد. منظور از این ویژگی این است که کوره نگهدارنده ذوب در اثر حرارت بالا نباید دچار تغییر شکل یا تغییر سایز به مقدار زیاد شود.

مقاوم بودن در برابر شوک‌ های حرارتی:

اگر بخواهیم در رابطه با ویژگی مقاوم بودن کوره نگهدارنده ذوب در برابر شوک‌ های حرارتی صحبت کنیم، باید گفت که منظور این است که کوره نگهدارنده ذوب باید توانایی این را داشته باشد که در برابر تغییرات شدید حرارتی پایداری خود را حفظ کند و تغییری در عملکرد آن به وجود نیاید.

عایق حرارت:

از آنجایی که دمای مواد مذاب درون کوره نگهدارنده ذوب بسیار بالا است این کوره باید به عنوان یک عایق حرارتی مناسب عمل کند و مانع از انتقال پیدا کردن این گرمای شدید از محیط درون کوره به محیط بیرون شود. اگر کوره نگهدارنده ذوب بتواند به عنوان یک عایق حرارتی مناسب عمل کند به این معنی است که می‌تواند وظیفه اصلی خود را که حفظ کردن دمای فلزات ذوب شده در هنگام انجام فرایند ریخته‌ گری است را به درستی انجام دهد.

عدم واکنش پذیری با مواد مذاب فلزی:

یکی دیگر از ویژگی‌ های کوره نگهدارنده ذوب که قصد داریم در این قسمت از مطلب در رابطه با آن صحبت کنیم ویژگی عدم واکنش پذیری کوره با مواد مذاب فلزی درون آن است. یکی از موارد مهمی که میتواند به افزایش عمر و کارایی کوره نگهدارنده ذوب کمک بسزایی کند این است که بدنه کوره نگهدارنده ذوب مواد مذاب فلزی وارد واکنش نشود.

ممکن است در میان مواد فلزی مذاب درون کوره نگهدارنده ذوب واکنش‌ های شیمیایی مختلفی رخ دهد که بدنه کوره نباید هرگز خود را وارد این واکنش های شیمیایی کند، زیرا این کار علاوه بر اینکه باعث تخریب بدنه کوره در دراز مدت میشود بلکه نقش منفی در کیفیت قطعه فلزی تولید شده خواهد داشت.

نحوه عملکرد کور نگهدارنده ذوب

با توجه به مواردی که در قسمت‌های قبلی مطلب گفته شد به راحتی می‌توان این نتیجه را گرفت که کوره نگهدارنده ذوب به عنوان یک وسیله مهم در صنعت ذوب فلزات شناخته می‌شود

اگر بخواهیم در رابطه با عملکرد این کوره صحبت کنیم باید بگوییم فلزات در قسمت بالای این کوره قرار می‌گیرند و سپس به دلیل وجود نیروی جاذبه کم کم به قسمت پایینی کوره شروع به حرکت می‌کنند وقتی فلزات در حال حرکت به قسمت پایینی کوره هستند در اثر حرارت کم کم شروع به ذوب شدن و تبدیل شدن به حالت مایع خواهند کرد.

این مورد را در نظر داشته باشید که برای تامین دمای مناسب جهت ذوب فلزات از منبع های گرمایی مختلف همانند امواج الکترومغناطیسی، زغال سنگ، گاز یا برق استفاده میکنند.

کوره نگهدارنده ذوب در هنگام فعالیت باید در محدود دمایی مشخصی نگه داشته شود که این کار توسط سنسور ها و کنترل کننده‌ های الکترونیکی که درد کوره قرار دارند انجام می‌شود. همچنین لازم به ذکر است که جهت جلوگیری از اکسید شدن فلز ها در هنگام ریخته‌ گری در کوره‌ های نگهدارنده ذوب، از گروهی از گازهای محافظ همانند هلیوم یا آرگون استفاده می‌کند.

شیوه خرید و عوامل تاثیرگذار در قیمت کوره نگهدارنده ذوب

اگر قصد خرید کوره نگهدارنده ذوب را دارید و می‌خواهید از قیمت این محصول اطلاع حاصل کنید باید توجه داشته باشید که قیمت آن همانند قیمت محصولات دیگر به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله آن ها می‌توان به موارد ذکر شده اشاره کرد:

  • ظرفیت و ابعاد کوره
  • منبع انرژی کوره جهت انجام فعالیت
  • تکنولوژی‌ ها و تجهیزات به کار رفته در ساخت کوره
  • شرکت سازنده کوره

تمامی عوامل ذکر شده در کنار قیمت روزانه مواد و تورم بر روی هزینه تهیه کوره نگهدارنده ذوب تاثیرگذار خواهند بود. اگر شما قصد خرید کوره نگهدارنده ذوب را دارید می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و رفع ابهامات خود در رابطه با این محصول با کارشناسان ما در گروه مهندسی ثمر در ارتباط باشید.